x
Stealing Sheep: Into The Diamond Sun

Stealing Sheep
Into The Diamond Sun

Stealing Sheep: Into The Diamond Sun

GAFFA

Album / Heavenly
Utgivning D. 2012.09.03
Recenserad av
Björn Schagerström

När Liverpooltrion Stealing Sheep intervjuas av Clashmusic och ombes ge sin syn på folkpop nämner keyboardisten och sångerskan Becky Hawley First Aid Kit som ett bra exempel på när folkharmonier funkar i en modern musikalisk kontext men att de själva är tyngre, mer "doom folk".

Först spelade trion in sin musik på en gammal bandspelare vilket bidrog till att ljudet blev mer distat och mörkt, något de gillade och införlivade i låtskrivandet. Stealing Sheeps musik är lite som julklappsparaden i Disneys julaftonprogram, den flödar på, stannar aldrig upp och det händer nya saker mest hela tiden. Den ständigt närvarande stämsången sys tillsammans med den instrumentala omgivningen ihop till en mässande väv för att plötsligt hamna i mer progressiva och intensiva stämningar.

Tankar på både Lisa o Piu och Fleet Foxes dyker upp i huvudet under lyssningen. Och likt de nämnda konstellationerna skakar Stealing Sheep enkelt av sig den eventuella mossa som skulle ha kunnat följa med från de psykedeliska 70-talistiska inspirationskällorna.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA