x
The Locust: Molecular Genetics From The Gold Standard Labs

The Locust
Molecular Genetics From The Gold Standard Labs

The Locust: Molecular Genetics From The Gold Standard Labs

GAFFA

Album / Anti Records
Utgivning D. 2012.08.08
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

44 spår av power violence'skt rens, aritmetiska uträkningar på Moog-synthar och allmänt flum rättfärdigas med att materialet är tidigare outgivet eller svårfunnet. Något annat existensberättigande ser jag inte att Molecular Genetics From The Gold Standard Labs skulle ha. Lyckligtvis är det över på 36 minuter men under denna tid hinner jag även återupptäcka mitt förakt för synthar.

Det kanske bör vara på sin plats att erkänna att jag mitt ego fick sig en törn när jag märkte att The Locust varit verksamma sedan 1994 utan min kännedom. Lika snabbt inser jag att denna samlingsplatta med rariteter känns väldigt onödig. Nåväl, det är inte förrän i de avslutande spåren (Off By A Long Shot, Head Hits Concrete, Ass Gravity) som jag hittar en gnutta sanning i allt försäljarsnack i promobladet och faktiskt hör något som kan ens kommer i närheten av att kallas grindcore. Det mesta av materialet hamnar någonstans i gränslandet mellan musikaliskt flum och enerverande experimenterande. Allt ryms under minutssträcket. 

Trots något av en legendstatus inom scenen gör jag hellre ett blandband med The Dillinger Escape Plan, Burst och United Nations. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA