x
Little Dragon: Popaganda, Stockholm

Little Dragon, Popaganda, Stockholm

Little Dragon: Popaganda, Stockholm

Recenserad av Andreas Fällman | GAFFA

Det absolut bästa med festivaler, säger jag något hycklande i egenskap av att vara den mest icke-frekventa festivalbesökaren som faktiskt skriver om musik, är att upptäcka nya artister. Att sitta ensam på sin kammare och idissla rekommendationer från Pitchfork är ju också ett sätt att upptäcka musik på, men eftersom vi inte gärna vill ha ännu fler missanpassade individer i samhället, eller än värre: recensenter, erbjuder festivaler en stimulerande miljö med närhet till natur, matkultur och, såklart, massiva mängder öl. Och ny musik.

Little Dragon är visserligen inget nytt för mig och bör inte heller vara det för någon som inte bott under en sten de senaste fem åren. Det är bara att jag i mitt idisslande ensam på min kammare aldrig funnit göteborgsbandet vidare intressant. Deras senaste giv, Ritual Union, kändes till exempel anmärkningsvärt platt och intetsägande. Samarbetet med SBTRKT på Wildfire är å andra sidan riktigt bra och Gorillaz habila Plastic Beach höll sig till viss del flytande tack vare Little Dragons gästspel på två låtar. Och Yukimi Nagano har ju en svårslagen röst...

Klockan 17:10, den 24 augusti vid Eriksdalsbadet i Stockholm, blir jag sonika konverterad. Little Dragon är ju hur bra som helst. Nagano sjunger hårresande prickfritt, bandet öser på, man kan ställa klockan efter Erik Bodins trummande, mellansnacket är lojt försynt och dagens sista solstrålar lyser upp scenen. Stämningen ligger på topp. Så dagens tips: Gå på festivaler och bli en lycklig konvertit.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA