x
Alberta Cross: Songs Of Patience

Alberta Cross
Songs Of Patience

Alberta Cross: Songs Of Patience

GAFFA

Album / Ark Recordings
Utgivning D. 2012.09.03
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Det bör redan nu konstateras att de höga förväntningarna från den fantastiska debutplattan inte infrias. Mycket för att Broken Side Of Time var en av 2009 års starkaste album (amerikansk sydstatsrock gjort av britter) men även det faktumet att halvsvensken Petter Ericson Stakee och Terry Wolfers valt att bli onödigt brittpoppiga. Wasteland och Money For The Weekend (Pocket Full Of Shame) är enkla radiohits tonsatta på banala ackordföljder som tjatar ihjäl mig; standardkomponerad Travis/The Verve-indiepop, bara sämre.

Kort och gott, de starkaste korten lyser med sin frånvaro och det är en majoritet av durackord som präglar Songs Of Patience. Förvisso finns fortfarande de bluesrockiga inslagen kvar som i bland andra Lay Down och Come On Maker, men de är inte fullt lika starka − eller många − för den delen.

Jag saknar melankolin i Rise From The Shadows, The Thief & The Heartbreaker, Leave Us And Forgive Us eller Low Man för den delen, låtar som fick mig att falla handlöst för bandet. Ophelia On My Mind är den enda låt som lyckas nudda vid dessa. Kvar är nu istället den sura smaken och insikten om att Alberta Cross blivit ett dussinband. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA