x
Agnes: Veritas

Agnes
Veritas

Agnes: Veritas

GAFFA

Album / Roxy
Utgivning D. 2012.09.05
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

Det är alltid intressant att följa en artist, som med Idol-Agnes. Det är ju en rubricering som inte betyder särskilt mycket utanför sin kontext, men som envist hakar sig fast. Det har ju passerat en del idoler över åren, ofta med väldigt liknande sound. Agnes, däremot, klingar annorlunda.

Minimala synthar mixas med 80-talsbombastiska körer kryddat med auto-tune som skulle få Auto-Tune the News att ligga i lä. Ändå är skivan spretig – på ett bra sätt. För den som tror att den hört allt Agnes är och kan åstadkomma i de teatraliska refrängerna i One Last Time kommer att bli förvånad. Kanske särskilt när riktningen ändras helt och hållet i All I Want Is You, som med sina ilskna stråkar och märkliga ickerefräng river upp allt man tidigare kände till. Hade hela skivan varit som All I Want Is You hade jag inte vetat vart jag skulle ta vägen.

Men istället händer något helt annat. Loaded har en refräng som inte bara andas 80-tal utan också sprakar av 00-tal. Agnes ber inte om ursäkt för sig utan kräver utrymme, kräver att åhöraren ska stanna upp. Vilar rösten i pausen mellan låtarna, exploderar i refrängerna. Och sista spåret, Nothing Else Matters, är det där soundtracket till din nästa kärlekshistoria.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA