x
Bullet: Full Pull

Bullet
Full Pull

Bullet: Full Pull

GAFFA

Album / Nuclear Blast
Utgivning D. 2012.09.19
Recenserad av
Tomas Lundström

Det har gått snabbt för Bullet.

Bara ett och ett halvt år sedan att Highway Pirates såg dagens ljus, har Växjös främsta förkämpar för klassisk heavy metal hunnit med att både byta skivbolag och spela in uppföljaren Full Pull.

Snabba vändningar inom den här branschen, onekligen. Men att det skulle handla om ett hastverk, framtvingat av det nya storbolaget Nuclear Blast för att smida medan järnet är varmt, är något man kan vifta bort ganska snart när man lyssnar på Full Pull. För är det något intryck jag får av skivan är det att den är genomarbetad.

Avslutande anthem-aktiga låten Warriors – plattans bästa spår och en av årets bästa hårdrockslåtar när 2012 ska sammanfattas – illustrerar förändringen tydligast.

Bland alla sylvassa heavy metal-riff och gälla utrop, väljer Bullet inte att gå på knock direkt. Istället låter man dynamiken göra sitt och sätter in stöten när tiden är inne. Det är sådant ett hårdrocksband bara kan lära sig med tid och erfarenhet.

Trots att mycket hos Bullet fortfarande handlar om heavy metal både i form av uttryck och livsstil, märks det att något har hänt. Jag tror banne mig att Bullet har vuxit till sig.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA