x
Evocation: Illusions Of Grandeur

Evocation
Illusions Of Grandeur

Evocation: Illusions Of Grandeur

GAFFA

Album / Century Media
Utgivning D. 2012.09.25
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Det är inte förrän i I'll Be Your Suicide som det lossnar ordentligt för Evocation på fjärde fullängdaren och tillika Century Media-debuten och som jag finner mig själv okontrollerat headbangandes längst med tunnelbanans gröna linje. Fram till det sjätte spåret är det egentligen bara Perception Of Reality som lyckas imponera på mig med sin starka refräng.

Så faller sig Illusions Of Grandeur; första hälften känns som habil svensk döds, dock för anonym för mig medan hitsen levereras på följd på plattans andra hälft. Trots enbart fyra studioalster under en brokig 21-årig karriär (bandet splittrades redan 1993 för att uppstå 2005) är Evocation fortfarande sin rötter trogna. Häri ligger även problemet för ska man vara sin genre trogen, kan kreativiteten ibland ta stryk. De musikaliska utsvävningarna blir bara så många (titta bara på Slayer).

Men som sagt, det gäller bara första hälften. Sätt på Into Submission eller The Seven Faces Of God och du tas med på en skön resa i melodisk och rensig svensk döds. Allt nedstämt i bess.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA