x
de Montevert: Vänner Och Ovänner

de Montevert
Vänner Och Ovänner

de Montevert: Vänner Och Ovänner

GAFFA

Album / Playground
Utgivning D. 2012.09.26
Recenserad av
Hans Larson

Redan när de Montevert, eller Ellinor Nilsson som hon egentligen heter, släppte sina första singlar på Myspace stod det klart att hennes musikaliska spektrum är ungefär lika brett som Stora Alvaret. Från bitska, minimalistiska electromelodier till försiktiga, mysiga kärlekssånger.

I all denna spretighet försvinner de Montevert något. Låtarnas olika inriktning gör förstås sitt till saken, och dessutom blir Vänner Och Ovänner ännu svårare att ta till sig i och med den friska blandningen av svenska och engelska i texterna. Och inte blir det bättre av att lyssnaren tvingas höra den något enfaldiga Stopp som första låt.

Men trots den bristande dynamiken innehåller Vänner Och Ovänner en hel drös med träffsäkra popsånger. Höjdpunkterna är alla de enkla electrolåtar som med finessrika melodier, raka komp och simpelt arrangemang påminner starkt om Love Inks förbisedda album E.S.P. från förra året. Och faktum är att de Monteverts fullängdare inte bara är en frisk blandning av språk och genrer, utan också en i stunder rent briljant skapelse.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA