x
Fatboy: Love Creole

Fatboy
Love Creole

Fatboy: Love Creole

GAFFA

Album / Razzia
Utgivning D. 2012.09.26
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Mörkret sänker sig kring Fatboy. I konvulutet syns bandmedlemmarna uppradade med allvarsamma miner, som om natten ville äta upp dem. De har varit i Berlin och insupit den dekadenta atmosfären, vilken de arbetat på hemma och fått musiken att färgas i spännande dunkla skalor, som till och med gjort Quentin Tarantino intresserad.

Mitt i allt kommer djungelliknande ljud som framkallar bilder av omkringsmygande tigrar. Antydan till element från exotiska platser och hawaii-svaj blandar sig med den stiltrogna rockabillyn. Än så länge kan de visa sig i ljuset utan att spricka. Men det ska bli spännande att se hur långt ner i det djupa, outforskade hålen de kommer att borra ner sig. De börjar smyga omkring i oupplysta områden där psychobillyn frodas alltmer och vill överraska sig själva, kanske som i en riktigt chockartat isande skräckfilmsscen. Tänk om de en ruskig dag närmar sig The Cramps. Där finns ett stort hål att fylla.

Men än så länge slåss de inte med gengångare och blodiga zombier, utan behåller mycket av sin känsliga "Chris Isaak-mystik" och Richards Hawleys gentlemannasorgsenhet, men just kontrasten mellan det romantiska och det skrämmande gör lyssningen till en njutning. Det är bara att forsätta smida medan järnet är varmt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA