x
Conor Maynard: Contrast

Conor Maynard
Contrast

Conor Maynard: Contrast

GAFFA

Album / EMI
Utgivning D. 2012.10.15
Recenserad av
Harald Broström

Minns ni september 2006? I Sverige avslutades på allvar en nästan 80-år lång folkhemsepok. Ute i vida världen sparkade Justin Timberlake och Timbaland in porten till planetens diskotek med FutureSex/LoveSounds och dess dansanta och popiga r'n'b.

Sen dess har Timberlakes guldtron stått där och väntat utan att någon på allvar har kunnat slå sig ner i den. Nu har två tidigare potentater, Ne-Yo och Pharell, hittat en tredje. Och faktum är att den 19-årige Conor Maynard från Brighton har ett guldläge att skaffa sig samma genomslagskraft som firma Timberlake/Timbaland.

Debutalbumet Contrast gick direkt upp i topp på Storbritanniens albumlista och är en skiva som skjuter först och frågar sen. I stil med en klassisk nattklubbsbrakare är den uppbyggd enligt den lika klassiska dramaturgifiguren "valfisken": upptrappning med Vegas Girl, explosion/fist-vevande till Take Off och Better Than You och till slut eftersvettningar genom Glass Girl.

Förutsatt att du inte bär på en vaxpropp av storlek Bulgarien i innerörat eller bor i en bunker kommer du inte att kunna undgå Maynard i höst.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA