x
Moneybrother: This Is Where Life Is

Moneybrother
This Is Where Life Is

Moneybrother: This Is Where Life Is

GAFFA

Album / Redbull
Utgivning D. 2012.09.26
Recenserad av
Jonathan Bengtsson

Anders Wendins sjätte skiva är finansierad av ett företag som säljer konserverat tjurpiss på burk. Detta känns först och främst viktigt att poängtera.

Den benige brodern har – tack vare energidrycksjätten Redbull – givits privilegiet att spela in delar av sitt nya alster i världens alla hörn, i replokaler vars hemvist jag förmodligen inte skulle kunna peka ut på en karta.

Med det och skivomslaget i åtanke är det enkelt att förmoda att herr Wendin på Paul Simonskt maner har införlivat sitt This Is Where Life Is med lite annorlunda referenser, lite samba, lite exotiska fläktar. Lite cittra, möjligtvis. Men saken är den att vår käre Moneybrother inte tycks ha förskjutit sina musikaliska perspektiv särskilt långt alls. Den gamle Monster-sångaren står fortfarande med ena stuprörsbenet i The Clash, det andra i en andefattig industristad, någon arm i Springsteen, någon i lättsam rockabilly. Allt draperat i brusten kärlek, i suddiga, brinnande kvällar, i missmod, i glädje.

Inledande Each The Others World Entire inspirerar till dans, så också I Can Shake It, som för tankarna till en sista kväll, innan barndomsgänget för alltid skiljs åt. Jealousy låter som något Joe Strummer skulle kunna frammana i skaplig form och det säger en hel del. Ja, sammantaget är det stundtals väldigt bra.

Men alltför ofta lite otillfredsställande. Alltför många spår passerar förbi utan att riktigt ge avtryck, alltför många melodier försvinner istället för att fästa sig. Moneybrother har utan tvekan storhet i sig. Något som, tyvärr, inte riktigt framkommer på denna mellanskiva.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA