x
Converge: All We Love We Leave Behind

Converge
All We Love We Leave Behind

Converge: All We Love We Leave Behind

GAFFA

Album / Epitaph
Utgivning D. 2012.10.08
Recenserad av
Björn Schagerström

Converge kom in i mitt liv när jag i stort tröttnat på hardcoregenren. Men så hände bandets monumentala album Jane Doe och satte upp en ny kvalitetsstandard för musikaliskt kontrollerat kaos. Vokalisten Jacob Bannon låter snarare som ett rasande vilddjur än din average primalskriksångare genom ett raster av bandets smarta men samtidigt fullständigt vansinniga och kompromisslösa ljudbild.

Sedan dess har de gett världen tre brutala lyckorus till album och nu väntar det extremt Convergigt betitlade All We Love We Leave Behind. Här vältras det i Entombed-minnande riff, dubbeltramp på trummorna och sedvanligt punkigt ursinne, måhända med ett uns mer eftertanke. Och det fina är hur det går en klar linje mellan Kurt Ballous odistade och snyggt dissonanta gitarr mitt i andningspausen Coral Blue och mer kaosstyrda spår som Tender Abuse.

Converge har landat i sin alldeles egna genre men hur mycket jag än kan älska att attackeras av deras trademark-sound så saknar jag denna gång riktiga överraskningar och helhetsintrycket hamnar därför i limbo mellan en stark fyra och en svag femma.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA