x
Murder By Death: Bitter Drink, Bitter Moon

Murder By Death
Bitter Drink, Bitter Moon

Murder By Death: Bitter Drink, Bitter Moon

GAFFA

Album / Bloodshot
Utgivning D. 2012.09.24
Recenserad av
Mathilda Dahlgren

Trots att Murder By Death långsamt låter mörkret absorberas av huden sprider bandet en förvånande trygghet, en trygghet som förlikar oss med att döden kan vänta bakom vilket hörn som helst. Svarta fåglar får skuggorna att dansa längs vägen och cellostråkarnas djupa toner känns skrämmande vackra. Ibland utbrister instrumenten i brutala utspel, som är grundade i uråldrade folktoner, men som samtidigt skulle känna sig hemma hos Nick Cave eller Joy Division.

Kombinationen välspelat och upproriskt gör musiken extra effektfull. Växlingarna i tempo och intensitet skapar en mystik som gärna drar in vem som helst i det fördolda. Adam Turlas mörka, kraftfulla röst är som i symbios med resten av tonerna. Få band har en sångare som så uttalat funnit sin rätta plats.

Det här är en skiva som tar lite tid att komma in i. Men ju mer jag lyssnar på deras sjätte album desto djupare in skugglandet kommer jag, nya små nyanser och detaljer träder fram varje gång. Bilder målas upp framför min inre syn, bilder som ur en spöklik rysare. Perfekt soundtrack till hösten, där naturen långsamt dör med den tröstande vetskapen om att den föds på nytt nästa år.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA