x
Thee Oh Sees: Putrifiers II

Thee Oh Sees
Putrifiers II

Thee Oh Sees: Putrifiers II

GAFFA

Album / In The Red
Utgivning D. 2012.09.17
Recenserad av
Daniel Horn

Den stora skillnaden med att sitta med ett psykedeliskt rockband nu och vara en del av scenen i skedet när 60-talet tog slut 70-talet tog vid: då skedde ljudliga framsteg genom lyckosamma misstag, nu räcker det att man trycker på en knapp för att få det man söker.

Thee Oh Sees kommer från San Fransisco, såklart. Gruppens frontman John Dwyer har med sina 37 år på nacken gått igenom så gott som alla musikaliska skeenden; från Van Halen, via Can och vidare mot psykedelisk frijazz. Nu vet han exakt var det ska bränna till, var man ska tänja på ackorden och var John Cale-stråkarna ska släppas in.

Man kan tycka att det blir för mycket, så tydligt och långt ifrån framåtskridande, men faktum kvarstår: Thee Oh Sees är experter på att låta rakt igenom ärliga i sitt hantverk.

Bland snåriga noisepassager och stompig pop finner man återigen det som gjorde deras senaste splitskiva med Total Control så nödvändig. Men så har ju Dwyer också 14 album att se tillbaka på. En och annan vettig sak lär han ha snappat upp på vägen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA