x
No Doubt: Push And Shove

No Doubt
Push And Shove

No Doubt: Push And Shove

GAFFA

Album / Interscope
Utgivning D. 2012.09.26
Recenserad av
Daniel Horn

Även om No Doubt genom åren har korsat höga berg och djupa dalar musikaliskt så har de ändå envist skridit framåt mot personlig utveckling. Under 90-talet var gruppen bland de största och samtidigt ledande ska-entusiaster, som också hade en känsla för perfekta ballader och stensäker poppunk. Och framför allt med en stark och självsäker karaktär längst fram. I'm Just A Girl är 90-talet och Spiderwebs finns där bland decenniets bästa kommersiella hits. Fortsättningen med Return Saturn var en given succé och på Rock Steady från 2001 lektes det med dub och dansmusikvibbar och samarbetades med storheter som Sly & Robbie, The Neptunes och William Orbit.

Men när Push And Shove når oss kan man inte bli annat än besviken. Här finns absolut inget som rycker upp eller irriterar. Det är en så slätstruken historia att man börjar dra paralleller med ett framtida Donkeyboy. Båda banden är som gjutna för en kommande turné, säg år 2042, sponsrad av Carema Care.

Det är roligare att åka rulltrappa än att beta av spår efter spår på Push And Shove och jag tror att gamla fans till den nu 26 år gamla gruppen är beredda att hålla med. Med detta släpp kan i bästa fall en ny generation finna sin plats i No Doubts toner. Där kanske vi också ser No Doubts fortsatta framåtskridande. Från sparkar i taket och spott i luften till musik som är som gjord för valfri b-rulles slowmotionsekvenser.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA