x
The Wedding Present: Debaser Slussen Stockholm

The Wedding Present, Debaser Slussen Stockholm

The Wedding Present: Debaser Slussen Stockholm

Recenserad av Mathias Skeppstedt | GAFFA

Det finns ett stort problem när man spelar en hel skiva i ordning live. Skivans svagheter blir obekvämt tydliga, det saknas ofta röd tråd, svaga spår sticker ut och banden tröttnar ofta halvvägs in i turnéerna. Som tur är lider Seamonsters inte av det alls, och när David Gedge med medmusiker nu framför den 21 år gamla skivan i sin helhet så visar det bara precis hur stark skivan är.

Det finns inga svaga punkter och flytet är helt intakt. Det enda som egentligen saknas är Steve Albini vid rattarna för vissa attacker uteblir tyvärr när Gedges gitarr är alldeles för lågt mixad vilket blir alltför uppenbart när Dallience ska explodera men bara puttrar vidare. Men Dare och Suck sitter precis där de ska och förutom Gedges gitarr är det ett nästan perfekt framförande. Lovenest är riktigt bra och Curdoroy är kvällens bästa, medan Carolyn är vacker och riktigt ömsint.

Men konserten börjar med en blandad kompott, lite gammalt, lite nytt och en skum tysk cover. Det brinner kanske inte riktigt till, och vissa låtväl är tveksamma. Samtidigt jobbar bandet upp sig till Seamonsters sakta men säkert. Men lite mer fingertoppskänsla med låtlistan hade inte suttit fel.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA