x
Bob Mould: Silver Age

Bob Mould
Silver Age

Bob Mould: Silver Age

GAFFA

Album / Demon
Utgivning D. 2012.10.01
Recenserad av
Mathias Skeppstedt

De senaste tio åren har Bob Mould sakta övergivit rocken för elektronika och lugnare tongångar. Som att han sakta men säkert har tröttnat på dist och skrik och det får man ju acceptera, vi har fått en del riktigt bra skivor och några mindre inspirerande.

Förra året släppte han den fantastiska och brutalt ärliga boken See A Little Light: The Trail Of Rage And Melody och det verkar som att den släppte alla hans hämningar för när han nu ger ut en ny skiva så rockar Bob igen. Det finns inget annat sätt att beskriva Silver Age än att den rockar. Det är låtar i rakt nedstigande led från framför allt Sugar men även Hüsker Dü de sista åren. Disten är uppskruvad och Jason Narducy på bas och Superchunks Jon Wurster på trummor lägger en massiv vägg över vilken Mould kan driva ut demoner.

Det finns inga trick på Silver Age, inga omvägar, bara tre ackord, gitarr, bas, trummor och ren och skär rock, precis som vi vill ha Bob Mould. Singeln The Descent kommer att bli en given livehit och Briefest Moment blandar pop och punk på ett sätt som bara han kan. Så det är bara att välkomna Mould tillbaka till rocken, tyvärr visar hans historia att han troligtvis inte kommer att stanna länge.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA