x
Van She: Idea Of Happiness

Van She
Idea Of Happiness

Van She: Idea Of Happiness

GAFFA

Album / Modular
Utgivning D. 2012.10.01
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Att den australienska kvartetten Van She producerat ett album så fyllt av heta sommarkvällar och rosa paraplytoppade cocktails är kanske inte överraskande. Tillsammans med LA-producenten Tony Hoffer (Air, Phoenix, M83) har de följt upp sitt debutalbum med en samling feel good-låtar som lever på svallvågorna av den 80-talistiska nostalgipopen. I stil med Cut Copy, Sound of Arrows och Kavinsky består albumet Idea Of Happiness av neonglasserad sommarelectro med syntheziserade trummor och tuggummi-new wave.

I ärlighetens namn känns retropopen som Van She valt att bjuda på tre år försenad. Hajpen kring de nostalgiska poprytmerna har börjat lägga sig och precis som 80-talets ytliga livsstil så har mycket av denna musik övergått från en härlig solbränna till brun-utan-sol. Idea Of Happiness är ett album som vacklar på denna gräns men lyckas komma ur det med hedern i behåll. Faktiskt är det riktigt bra även om dess styrka mer ligger i helheten än i beståndsdelarna.

Singlarna Idea Of Happiness och Jamaica står ut, men min personliga favorit är Beat Of The Drum. Textmässigt är det kanske inte så tänkvärt men här handlar det som sagt mer om känsla än eftertanke. Idea Of Happiness passar lika bra under en bilfärd utmed den kaliforniska kusten som på en båtfärd en midsommarnatt i skärgården.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA