x
Tift Merritt: Traveling Alone

Tift Merritt
Traveling Alone

Tift Merritt: Traveling Alone

GAFFA

Album / Yep Roc
Utgivning D. 2012.10.05
Recenserad av
Robert Lagerström

Hon skriver låtar som Lucinda Williams och sjunger som Emmylou Harris. Men har trots ett antal fina skivor aldrig riktigt fått till det. Förrän nu. Tio år efter debutalbumet Bramble Rose gör nämligen Tift Merritt en strålande platta som till fullo visar upp hennes kvaliteter som sångare och låtskrivare. Kort sagt har hon aldrig låtit bättre.

Men så fick hon också chansen att sätta ihop ett musikaliskt dreamteam. Ett högklassigt band bestående av bland andra Calexico-trummisen John Convertino, steelgitarristen Eric Heywood och den gamle vapendragaren Jay Brown.

Materialet spelades in i Brooklyn på bara åtta dagar och soundet är luftigt, levande och organiskt. I centrum står Tift Merritts rena och klara stämma som svävar i perfekt samklang med musiken, vilken i sin tur fulländas av Marc Ribots tajta, följsamma och diskreta gitarrfigurer.

Här finns många utsökta låtar och vackrast är den skimrande Drifted Away med duetthjälp av Andrew Bird. Den och hela skivan är fylld av en förhoppningsfull längtan bort till en bättre plats.

En förändring som dock inte kommer att ske i första taget.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA