x
Peter Dolving: Thieves And Liars

Peter Dolving
Thieves And Liars

Peter Dolving: Thieves And Liars

GAFFA

Album / House Of Dolving
Utgivning D. 2012.10.23
Recenserad av
Tomasz Swiesciak

Peter Dolving är ständigt aktuell, om inte för sina verbala smädelser i det offentliga rummet, så för sitt artisteri. Med stark integritet, politiska slagord, ständig provokation och brutal ärlighet för multitalangen ut sin konst, inte sällan som ett verktyg för att få utlopp för allt som gnager inom honom, oberoende om det är den rannsakande livsskildringen i Sieg Heil Svensson eller enbart impulsiva statusuppdateringar i de sociala medierna.

Vårens plötsliga avhopp från huvudsysslan The Haunted överraskade många. För dem som är bekanta med artistens tidigare projekt Mary Beats Jane och BringTheWarHome, torde inte den första riktiga solodebuten komma som någon chock. Inte heller den totala avsaknaden av thrash eller hardcorepunk som präglar Thieves And Liars

Den hypnotiska och stillsamma rytmen i Meinhof eller Song For You visar ambienta och vemodiga rötter som minner om The Cure. De kaotiska styckena Cocksucker Blues och No Solicitors vill inte rätta sig in i ledet utan visar en experimentell lusta samtidigt som Sunday Mornings och All This Beauty är raka kompositioner som för tankarna till post-rocken.

Med Thieves And Liars försöker Dolving, tydligare än någonsin tidigare, staka ut sin egen krokiga väg. Här på en egen etikett och ständigt med ett långfinger i ansiktet på hela den kapitalistiska musikbranschen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA