x
Michael Jackson: Bad - 25th Anniversary (Deluxe)

Michael Jackson
Bad - 25th Anniversary (Deluxe)

Michael Jackson: Bad - 25th Anniversary (Deluxe)

GAFFA

Box /
Utgivning D. 2012.10.08
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

Det är den 16:e juli 1988. På Wembley Stadium i London har över 70 000 fans samlats till en av sammanlagt sju slutsålda spelningar på Michael Jacksons världsturné till albumet Bad. Michael Jackson är sen upp på scen efter att ha välkomnat prins Charles och prinsessan Diana och redan innan konserten börjar lyfts utmattade tonårstjejer ut ur publikhavet.

Det är 25 år sedan Michael Jackson släppte albumet Bad. Med hits som Smooth Criminal, Man In The Mirror och Bad lade The King of Pop världen för sina fötter och blev den världsartist som vi känner idag. Bad var hans tredje soloalbum som följde det album som sålt mest i hela världen, Thriller. Lagom till 25-årsjubiléet släpps en dvd-box med aldrig tidigare släppt material.

Det är en svettig, moonwalkande odyssé rakt in i 80-talet när Michael Jackson glider in i sin silvriga jacka och de nu så klassiska svarta skorna med vita strumpor till. Allt material filmades på Jacksons iniativ och har idag kunnats samlas till en kornig, men ändå levande filmatisering av en popikon på topp.

Mitt tips är att inte lyssna på de billiga dubstepspåren och de översatta låtarna på extramaterial-skivan. Todo Mi Amor Eres Tu (översättning av I Just Can't Stop Loving You) borde flaggas med en varningstext om man är tvåspråkig.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA