x
Turn Off Your Television: Humble Waves

Turn Off Your Television
Humble Waves

Turn Off Your Television: Humble Waves

GAFFA

Album / Sound Of Wool
Utgivning D. 2012.10.08
Recenserad av
Jonathan Bengtsson

Malmötrion Turn Off Your Television har med sitt nya album Humble Waves tagit ett steg bakåt, mer än ett steg framåt.

Det är samma innerliga musik som tidigare, toner som hör hemma både i lättsam pop från tidiga 90-talet, i det enklaste från 60-talet, och i den nutida kommersiella folken − musik mjuk som ett par vargtofflor efter en löprunda på grusig asfalt.

Men det ligger denna gång en viss problematik i just medgörligheten. För Humble Waves ter sig mer vadderad än föregångaren, och når i mångt och mycket på grund av detta inte lika långt.

Det svenska svårmodet är inte lika påtagligt, nerven är inte lika närvarande.

Visst finns det bra spår, som Planets Will Collide For You, då sångaren Jon Rinneby låter likt en Ebbot Lundberg på valium, och en stilla kör glider in och lyfter håren på mina armar. Eller Shaky Little Hands, där elgitarren ges utrymme och förvaltar detta perfekt, där en skön, glidande "vet inte varför jag mår så här bra, men det gör jag"-känsla infinner sig.

Men sammantaget blir det lite för friktionsfritt. Och när många av melodierna inte riktigt orkar, när gitarrernas udd har mattats av i jämförelse med debuten, landar resultatet tyvärr i något ganska slätstruket. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA