x
Sarah Dawn Finer: Sanningen Kommer Om Natten

Sarah Dawn Finer
Sanningen Kommer Om Natten

Sarah Dawn Finer: Sanningen Kommer Om Natten

GAFFA

Album / King Island Roxystar Recordings
Utgivning D. 2012.10.10
Recenserad av
Jonathan Bengtsson

Trots att Sarah Dawn Finer befinner sig i den musikaliska fåra som hon gör, den som innefattar julshower lika fabricerade som chicken mcnuggets, smäktande melodramatisk musik om kärlek, skuld och hjärtesorg som sällan speglar verkligheten utan istället verkar likt audiella motsvarigheter till rom-coms – trots detta har jag alltid respekterat kvinnan i fråga. Med den nya skivan Sanningen Kommer Om Natten – den första på svenska – dämpas den dock något, denna respekt.

Klyschorna smattrar lika tätt som ak47orna under landstigningen vid Normandie, melodierna har gjorts tiotusen gånger tidigare, Mauro Scocco-produktionen är så ren att jag känner ett stort behov av att kasta mig i en tunna fylld med avföring efter varje genomlyssning.

Ett gästspel av Salem al Fakir, som måste ha matats med östrogen som ung då han faktiskt har ljusare röst än Sarah Dawn Finer, hjälper inte. Inte alls. (Däremot gör Näääks vers i Stockholm Om Natten just det)

Skivan räddas från ett haveri av att vissa sånger trots allt framstår som bra – när soulen tar sig in ljudbilden, när tempot höjs något. Scocco kan det här med vuxenpop. Och Dawn Finers röst är ju faktiskt väldigt fin.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA