x
Friendly Fires: Late Night Tales

Friendly Fires
Late Night Tales

Friendly Fires: Late Night Tales

GAFFA

Album / Late Night Tales
Utgivning D. 2012.11.05
Recenserad av
Fredrik Franzén

Samlingsserien Late Night Tales har (dess föregångare Another Late Night inräknat) funnits i drygt ett decennium. Som titeln antyder, är temat midnattsmusik – alltså mer eller mindre soft, stämningsfull musik i alla dess former. På varje släpp väljs och mixas låtarna av en artist i ropet. Att ögna genom listan med tidigare släpp blir därför en skön tillbakablick över vad som ansetts hippt genom åren. Groove Armada, Nightmares on Wax, Four Tet, Belle & Sebastian, etcetera. Det är ju så att man blir tårögd.

Hur som helst. Denna gång är det britterna Friendly Fires som står bakom spakarna, och trots att de inte är världens mest spännande band, tillhör deras mix de bättre i serien. Vi bjuds exempelvis på eterisk shoegaze med Slowdive och Cocteau Twins, ekodränkt folk á la Grouper och Bibio, och elektronisk pop med SBTRKT och Junior Boys.

Senaste Late Night Tales är kort fattat ett strålande album. Om det är Friendly Fires eller de medverkande artisternas förtjänst kan såklart diskuteras. Men ett strålande album är det likväl.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA