x
Pernilla Andersson: Det Är En Spricka I Allt, Det Är Så Ljuset Kommer In

Pernilla Andersson
Det Är En Spricka I Allt, Det Är Så Ljuset Kommer In

Pernilla Andersson: Det Är En Spricka I Allt, Det Är Så Ljuset Kommer In

GAFFA

Album / Metronome
Utgivning D. 2012.10.17
Recenserad av
Magnus Sjöberg

Pernilla Anderssons musik har ofta varit lite teflonartad. Man har som lyssnare i efterhand mest kommit ihåg att man hört något som visserligen varit trevligt, men som bara försvunnit direkt efter lyssning; något som bara runnit av en, något som inte satt sig fast någonstans.

Det är en spricka ..., som är den första skivan av två, känns hennes musik äntligen lite mer intressant. I de bästa stunderna går det att dra små, men dock, paralleller till Eva Dahlgren eller till Lars Winnerbäck. Låtarna, inramningen, arrangemangen känns lite mer subtila och snygga. Det monotona drivet i Kom Regn. Den lilla flörten med svensk folk och visa i Boxar-Göran.

Men fastän att man hajar till oftare, och tycker det låter trevligare och mer substantiellt än tidigare, så sitter man fortfarande där efteråt och minns känslan, men inte innehållet på något konkret sätt. Det känns lite snopet att det, trots att det låter märgfullare än vad man är van att höra Pernilla Andersson, ändå hamnar i den där vanliga känslan; av vardagen man går förbi.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA