x
Stone Sour: House Of Gold & Bones Part 1

Stone Sour
House Of Gold & Bones Part 1

Stone Sour: House Of Gold & Bones Part 1

GAFFA

Album / Roadrunner Records
Utgivning D. 2012.10.24
Recenserad av
Tatiana Castillo Madrid

Varför gäspar jag så mycket? Jag sov ju ganska bra inatt. Ah, det är för att jag lyssnar på Stone Sour! Jovisst, Corey Taylor och hans gäng är åter tillbaka efter släppet från 2010, Audio Secrecy. Trots turnerande med Slipknot har det hunnits med lite inspelning av vad som enligt Taylor är Stone Sours största projekt någonsin. Pink Floyds The Wall möter Alice in Chains Dirt lär han ha sagt och tanken är att skapa ett konceptalbum uppdelat i två, därav albumtiteln.

Corey Taylors röst är verkligen bra, något jag upptäckte i Slipknots Vermilion Pt. 2. Det är i de lugna låtarna man märker det, som i The Travelers Part 1, när man inte blir distraherad av det lama gitarrspelandet. Men de stunderna är tyvärr få. Istället får vi ett totalt oinspirerat och slätstruket paket där man mest återvunnit gamla låtar. Ingenting berör. Vad är syftet med att släppa det här?

Nej, Stone Sour la ribban alldeles för högt. Pink Floyd vs. Alice in Chains? Snarare Bon Jovi möter Goo Goo Dolls. Intentionerna var goda, det märks till exempel av stråkpartierna i Influence Of A Drowsy God. Vi får se om de lyckas bättre i House Of Gold & Bones Part 2


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA