x
Metz: Metz

Metz
Metz

Metz: Metz

GAFFA

Album / Sub Pop
Utgivning D. 2012.10.10
Recenserad av
David Winsnes

Metz är enligt varje väluppdaterad ordlista förvisso en kanadensisk post-hardcoretrio som skapar klädsam utfallsrock likt Pixies i sina aggressivaste stunder men de skulle lika gärna kunna synas som ett nytt Swans. Om de taggade ner något.

Den självbetitlade debuten bär nämligen på ett tematiskt noise så enhetligt att man skulle kunna ta de elva låtarna för en halvtimme lång gitarrproduktionslek med tid. Producenterna Graham Walsh från Holy Fuck och Alexandre Bonenfant tar upp Metz löjligt många snäpp − till exempel: låtar från i år i närheten av Sad Pricks ringande och kompakta gitarrsound kan räknas på ena handens fingrar. Och så fortsätter det, som en löpande tråd rakt igenom. Det behövs, för huvudanledningen till att Metz är duktiga på att skriva medryckande melodier under alla lager är att de kalkylerat sin ursprungsidé om och om igen. 

Förståeligt då det inte alls är ett dumt utgångsläge men också förkastligt att ett så här rysligt snyggt sound inte får utrymme att frodas i mer åtskiljaktiga låtar.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA