x
Icona Pop: Icona Pop

Icona Pop
Icona Pop

Icona Pop: Icona Pop

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2012.11.14
Recenserad av
Özgür Kurtoğlu

Aino Jawo och Caroline Hjelt är idag en angelägenhet för många långt utanför Sveriges gränser och det med rätta; duon har med lättsmält men tillräckligt egen electropop gjort sig ett namn internationellt, och uppmärksamheten lär knappast avta inom en snar framtid.

Det enda som egentligen får detta spännande debutalbum att halta är den klämkäcka och tröttkörda harmoniseringen och de lite för platta sångmelodierna som återfinns på alldeles för många elektroniska popalbum. Det låter lite för ansträngt ibland, men träffar ibland så rätt att miljoner sålda singlar bara känns någon månad bort.

Icona Pop låter som bäst när musiken är så sockersliskig att den utan problem hade platsat bra i vilket avsnitt av Heartbeats som helst, för att i nästa låt vara den bästa pop som skrivits på hela året. Framtiden är likväl deras, och live har de gång på gång visat att de vet exakt vad som krävs för att styra och ställa efter egna regler. Med lite mer fokus kan album nummer två bli en genrevältare, när den efterföljer succéturnéer och oundvikliga topplisteplatser. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA