x
Tracey Thorn: Tinsels And Lights

Tracey Thorn
Tinsels And Lights

Tracey Thorn: Tinsels And Lights

GAFFA

Album / Strange Feeling
Utgivning D. 2012.10.29
Recenserad av
Jonathan Bengtsson

En julskiva till slutet av oktober? Tracey Thorn har aldrig varit känd för att följa konventioner, och vänder samma konventioner ryggen med sin nya Tinsels And Lights. Denna indieikon, som verkar lyckas med precis allt hon företar sig, ror även en skiva som kretsar kring slutet av december i hamn.  

Och det är fascinerande, hur väl Thorn förmår att kapsla in Tinsels And Lights i kyla, svärta, glädje, naivitet – allt det som representerar denna tid  – när det mesta är inspelat under våren och sommaren.

Verket rymmer (förutom två egna nya låtar) tolkningar av alla ifrån Jack White till Joni Mitchell, och den forna Everything But The Girl-sångerskan sätter – med sin sensibla, mogna, betryggande röst som verktyg – en personlig, ärlig prägel på var spår, färgar skivan i en annan nyans än den ordinära.  

Delar av den socialrealistiska, gråa ton som Tracey Thorn slog an på sitt förra skilsmässoalbum Love And Its Opposites sipprar även in i Tinsels And Lights, och när även låtlistan är så raffinerad, och produktionen så lyckad, blir denna skiva oumbärlig i jul.  


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA