x
Tame Impala: Pustervik, Göteborg

Tame Impala, Pustervik, Göteborg

Tame Impala: Pustervik, Göteborg

Recenserad av Daniel Andersson | GAFFA

Tame Impala har inga problem med att locka söndagströtta göteborgare till Pustervik. Ryktet om andra och aktuella fullängdaren Lonerism har föregått Perth-bandet. En skiva som genererat psykedeliska popvågor västvärlden över – inte illa för ett band som spelar rockbaserad flummusik med rötterna i tidiga Pink Floyd och valfri tyngre 70-talsrock. Spetsat med Dungen-liknande utsvävningar. Influenser som hängt med sedan debutsingeln Sundown Syndrome från 2009.

Det blir snabbt uppenbart att det finns en stor skillnad på äldre och nyare material. Kvalitén på låtmaterialet har på alla plan blivit starkare, mer nyanserat och bandets överhuvud Kevin Parker har skickligheten att undvika de mest förutsägbara rockpastischerna. Och inga av bandmedlemmarna är ute efter några stilpoäng i rockklädsel, vilket sätter fokus på själva musiken. Parker har dock en röst som försvinner emellanåt, men kommer till sin rätt i suveräna singeln Feels Like We Only Go Backwards, där bandet vilar de tyngre gitarrexcesserna.

Nämnda låt spelas direkt efter rockmonstret Elephant, vars ljudbild kan liknas vid en tribute till band som Black Sabbath eller Led Zeppelin. Ett spår som marscherar som en indoktrinerad armésoldat. Publiken ger sitt gillande genom kvällens mest generösa gensvar. Efter denna stund har bandet lokalen i ett hjärngrepp och när Apocalypse Dream tar vid elektrifieras känslan av jordens undergång.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA