x
Taylor Swift: Red

Taylor Swift
Red

Taylor Swift: Red

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2012.10.24
Recenserad av
Robert Lagerström

Hon spelade in sitt första album som 16-åring 2006. Redan på uppföljaren lämnade hon den traditionella topplistecountryn för att slå in på samma väg som Shania Twain, Faith Hill och många andra. Det var ett kommersiellt lyckokast. Skivan såldes i sex miljoner exemplar och blev den mest köpta i USA under 2009.

Sedan dess har Taylor Swift fortsatt i crossover-genren och gör överdådig radiovänlig pop med vissa countryinslag. Hon har en personlig sångröst, skriver nästan allt material själv och brukar vara högst involverad i sina skivor, ofta som producent och omslagsdesigner.

På sitt fjärde studioalbum samarbetar den snart 23-åriga superstjärnan med bland andra Dan Wilson, som skrivit låtar för Adele, och Max Martin, som står bakom den storsäljande förstasingeln We Are Never Ever Getting Back Together.

Liksom tidigare växlar Swift mellan syntetisk storvulen listpopmusik och jordnära ballader, som fina Sad Beautiful Tragic. Ibland blir kasten tvära och hela 16 spår blir tröttande i längden. Men visst har Taylor Swift charm. Och låter riktigt bra emellanåt.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA