x
Lorentz & Sakarias: Himlen Är Som Mörkast När Stjärnorna Lyser Starkast

Lorentz & Sakarias
Himlen Är Som Mörkast När Stjärnorna Lyser Starkast

Lorentz & Sakarias: Himlen Är Som Mörkast När Stjärnorna Lyser Starkast

GAFFA

Download / Baseline
Utgivning D. 2012.11.09
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Cd:n är död, leve streamingen! Så tycks man resonera kring beslutet att inte tillverka fysiska kopior av Lorentz & Sakarias nya skiva. En smart strategi när man driver sitt eget bolag och siktar på en modern målgrupp, ett sundhetstecken för en bransch som in i det längsta stretar emot förändring.

Himlen Är Som Mörkast När Stjärnorna Lyser Starkast är nästan våldsamt mörk men duon har en så trygg berättarstil att skivan mycket väl kan vara ens bäste vän när sista tuben rullar hem. Tonen passar perfekt i natten, beatsen tassar fram med precision och melodierna glittrar som de sista solstrålarna mot vattenytan. Södermalmsduon gästas av JJ, DJ Sleepy, Duvchi och Newkid som på olika sätt adderar nya uttryck till den stillsamma och stilfulla soulpopen. JJ är mästare på tillbakalutade rytmer och här lyckas de utmärkt i Sommarsnö. Duvchi i sin tur lyfter singeln Garbo, Astrid Och Taube. Allra bäst fungerar det med Newkid i All Good där rimmet om trauma, Dalai lama, sin karma och varandra imponerar.

På egen hand gör bröderna djupast intryck i den vackra Klarabergsviadukten och drum'n'bass-dängan Nike - en rar tribut till Underworlds Born Slippy.NUXX som blev en oväntad hit via filmatiseringen av Trainspotting 1996.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA