x
NON: Back To Mono

NON
Back To Mono

NON: Back To Mono

GAFFA

Album / Mute
Utgivning D. 2012.10.29
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Tio år har passerat sedan utgivningen av Children Of The Black Sun, en jämförelsevis lättsmält skiva i den omfattande NON-katalogen. På Back To Mono återvänder Boyd Rice i huvudsak till sina kompromisslösa noise-rötter.

NON har levererat oljud i varierande svårighetsgrad sedan 1977 och det är ungefär där som Back To Mono tar vid. Låtlistan rymmer exempelvis en nyinspelning av 1978-års Watusi, en tidigare outgiven liveinspelning av Scream från 1979 samt en cover på Warm Leatherette, The Normals kultsingel som utgavs 1978 och än i dag är Boyd Rices elektroniska favoritlåt alla kategorier. Tolkningen är originaltrogen och gjord med stor respekt.

Resterande material bygger vidare på idén om monoton, brusande noise, något som förefaller nästintill olyssningsbart för en otränad. Det skaver, river och svider i öronen och det är svårt att koncentrera sig när vibrationerna från Obey Your Signal Only kränger ut ur anläggningen. Som näst sista spår på skivan ligger dock småbriljanta Fire Shall Come, en smutsig loop där en ursinnig Boyd Rice tar i så att det ekar. Med en melodi, en rytm och en röst blir låten särskilt välkommen.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA