x
Tim Burgess: Oh No I Love You

Tim Burgess
Oh No I Love You

Tim Burgess: Oh No I Love You

GAFFA

Album / O Genesis
Utgivning D. 2012.10.01
Recenserad av
Daniel Horn

All musik måste inte komma från botten av hjärtat. Men om musiken helt saknar karaktär är det läge att konstatera att den är livlös och kanske rent av poänglös.

Oh No I Love You ger ett ganska skrämmande intryck med inledande White. Den far åt många olika håll och man förstår inte riktigt vart det hela ska landa någonstans. Det är som att sitta i baksätet när någon övningskör för första gången.

Blandningen av ljudkvalitet i form av reverb som kommer från en helt annan genre, arrangemang som slarvigt pusslats ihop av klyschor och instrumentation som mixar synthar med rena akustiska gitarrer hittar inte något stöd i de ganska svaga kompositionerna. Allt landar till slut ganska platt i ett mellanland som blir en obetydlig röra för öronen.

Trots allt hittar musiken ändå hem någon gång ibland och man förstår att det emellertid finns en tanke bakom det hela. Det dyker ibland upp stunder av ömhet men det når dessvärre aldrig riktigt fram. Det man skulle vilja ha mer av är det som finns i de tre balladerna på skivan. Ett mer renodlat akustiskt sound som har någonting tydligt att säga.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA