x
Then Comes Silence: Then Comes Silence

Then Comes Silence
Then Comes Silence

Then Comes Silence: Then Comes Silence

GAFFA

Album / Novoton
Utgivning D. 2012.11.07
Recenserad av
Björn Schagerström

Efter det stämningssättande kusliga introt riffar Stockholmskvartetten Then Comes Silence igång Slowly Dragging You Down. En låt som lockar till att lyssna närmare då den förutom att ha ett bra driv i sig själv har en del likheter med fina oljudsväggsbandet A Place To Bury Strangers. Och se där, vid närmare granskning visar det sig att Then Comes Silences allra första spelning var som förband till New York-noiserockarna tidigare i år.

Nu ska sägas att de här debutanterna inte är några kopior utan har bland annat rört ner lätt psykedeliska tongångar och långsamt stonerdoomiga takter i mixen. Över alltsammans har de ringlat en tydlig fäbless för skräck och mystik. Kolla bara in bandets video för ovan nämnda låt och få en visuellt suggestiv dos av bläckfiskarmar, ormar och till synes levande metalltrådar som kryper runt intet ont anande personer.

Tyvärr lyckas bandet inte dra mig med ner under flertalet av skivans mest långsamma stunder. Det stannar upp för mycket och därmed trillar betyget för Then Comes Silences nytappning av skräckrock ned.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA