x
Richard Lindgren: Grace

Richard Lindgren
Grace

Richard Lindgren: Grace

GAFFA

Album / Rootsy
Utgivning D. 2012.10.31
Recenserad av
Robert Lagerström

Han är Malmös egen Tom Waits men har aldrig slagit igenom i övriga landet. Det är faktiskt väldigt märkligt. Richard Lindgren är en begåvad artist som skriver högklassiga låtar som han sjunger med en lika ärrad som övertygande stämma. Sångerna är ögonblicksbilder av livet som skildras med både svärta och erfarenhet.

Musiken spänner över många genrer men känns alltid lika levande. Den rör sig från alternativcountry, blues och sydstatssoul till rock, balkan-influenser och jazz. Men känns aldrig det minsta splittrad.

På sitt femte studioalbum sedan 1994 fortsätter Lindgren på den inslagna vägen. Han sjunger om uppbrott, förlorad kärlek och kraschade relationer. Vinner på de mer nedtonade spåren, som den innerliga If Only She Came Walking By och tangodoftande Losing My Bearings, men visar inte riktigt samma skärpa och övertygelse som vanligt. De riktigt stora ögonblicken lyser med sin frånvaro, sånger i samma mästarklass som I Don't Belong In This World Anymore, Goodbye Rosie eller If My Name's Ever On The Tip Of Her Tongue. Men Lindgren förtjänar absolut ett genombrott.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA