x
Olgwi: Individuation

Olgwi
Individuation

Olgwi: Individuation

GAFFA

Album / Low Creative Sounds
Utgivning D. 2012.10.30
Recenserad av
Robert Lagerström

Först kallade han sig bara för Olof, skrev låtar och gav i våras ut en ep. Bytte så namn på projektet till Olgwi och kommer nu med sitt debutalbum.

Egentligen heter han Olof Widenfalk och är en sångare, låtskrivare och multiinstrumentalist från Uppsala. Han gör musik med avstamp i den amerikanska rootsmyllan men blandar också in pop och lite indie och får till tio fina, melodiska sånger.

Ljudbilden är lågmäld, varm och melankolisk och rymmer bland annat akustisk gitarr och cello, piano, steelgitarr och banjo. Samt på ett par spår stråkkvartetten Stockholm Strings. Trots många soloinsatser och flera gästartister låter projektet ändå som ett sammansvetsat band. Och uppvisar samma slags lust och upptäckarglädje som flera grupper under den svenska alternativcountryvågen i slutet av 90-talet.

Men synd att skivan inte verkar gå att köpa någonstans. Dessutom gör Widenfalk inte det lätt för sig med det besvärliga namnet Olgwi. Som inte alls speglar musiken utan snarare låter som en dansmusikproducent.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA