x
Lindstrøm: Smalhans

Lindstrøm
Smalhans

Lindstrøm: Smalhans

GAFFA

Album / Smalltown Supersound
Utgivning D. 2012.11.05
Recenserad av
Kristofer Hadodo

På det Spellemannprisade debutalbumet Where You Go I Go Too bjuder Hans-Peter Lindstrøm lyssnaren på tre förhållandevis långa spår. I år är låtantalet dubblerat men speltiden halverad. Dessutom har rymd-fokus ersatts av mat-fokus. Den uppmärksamme har redan noterat att låttitlarna på Smalhans är fonetiska transkriptioner av kulinariska norska specialiteter som raakost, vaffler och eggedosis.

Upphovsmannen jämför låtskrivarprocessen med matlagning; att man testar olika kombinationer, väger ingredienserna för att hitta rätt balans, lägger till och drar ifrån, gör om samma måltid flera gånger för att den ska bli bättre, och så vidare. Resultatet är en smakfull hybrid av synth, disco, house och techno där jämna lager analogsynthar, oktavbasar och 4/4-beat lockar till dans. Särskilt i Ęg-gęd-ōsis, i Vōs-sākō-rv och i Fāār-i-kāāl.

Lite förenklat kan man säga att det var Röyksopp som sådde det första fröet till det norska matdisco-konceptet med sin hit Eple redan 2001 och att Lindstrøm nu tar det hela vägen i mål. Smalhans rekommenderas hur som helst å det varmaste!

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA