x
Urban Cone: Our Youth

Urban Cone
Our Youth

Urban Cone: Our Youth

GAFFA

Album / Universal Music
Utgivning D. 2012.10.31
Recenserad av
Daniel Hånberg Alonso

Unga Stockholmskvintetten Urban Cone har tagit sin tid på sig att släppa sitt debutalbum och har istället retat oss med ett flertal ep-släpp under året. Men nu är Our Youth här. Personligen var jag en smula skeptisk när jag började lyssna efter en tämligen medioker spelning på Popaganda i somras. Tack och lov slogs min skepsis i spillror.

Singeln Urban Photograph som propellerade dem ut i den stora vida världen efter att demon spridit sig som en löpeld och gett dem skivkontrakt är också en av de bästa låtarna på skivan som är fylld av melodier på hög nivå. Favoriten är Searching For Silencemen men även Kings & Queens och We Should Go To France får dansmusklerna att vibrera. Enligt egen utsago är de perfektionister men tyvärr håller albumet intet måttet fullt ut. Balladerna är inte lika starka och känns ofta lite överflödiga, speciellt albumets två sista sömniga spår.

Tidigare i år röstade TT fram Urban Cone som ett av 2012 års mest lovande band och albumet Our Youth lever upp till titeln. Jag väljer att kisa för skavankerna för när de är bra så är Urban Cone riktigt bra.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA