x
Claudia Brücken: The Lost Are Found

Claudia Brücken
The Lost Are Found

Claudia Brücken: The Lost Are Found

GAFFA

Album / Therethere
Utgivning D. 2012.11.12
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Claudia Brücken har gått från det ena kortlivade bandet till det andra. På 80-talet frontade hon först den tyska synthpopgruppen Propaganda som skördade ett par framgångar. Därefter tilhörde hon den mer anonyma duon Act. Sedan millenieskiftet utgör hon − och maken Paul Humphreys (mest känd från Orchestral Manoeuvres In The Dark) − Onetwo.

Solokarriären har inte heller haft någon raketfart. Förutom debutalbumet som kom redan 1991 har Claudia Brücken inte släppt mer än en coverplatta (ihop med kompositören Andrew Poppy), en retrospektiv samling samt en liveinspelning. Nu är det dags för The Lost Are Found – ännu en coverplatta. Den bygger på elva personliga favoritlåtar av bland andra David Bowie, Bee Gees, Pet Shop Boys, Dubstar och Stina Nordenstam.

Risken med såna här projekt är att de inte tillför någonting nytt, att låtvalen är för ointressanta och att tolkningarna är för privata. The Lost Are Found faller på samtliga punkter. Claudia har dessutom ingen märkvärdig röst som engagerar och tempot ... det är alldeles för sävligt. 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA