x
The Soft Moon: Zeros

The Soft Moon
Zeros

The Soft Moon: Zeros

GAFFA

Album / Captured Tracks
Utgivning D. 2012.11.05
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Debutalbumet var aldrig tänkt att bli allmängods. Idéerna flödade i det privata rummet och bandspelaren stod på. Plötsligt fanns det en skiva som ville ut. Den här gången har Luis Vasquez låtit bearbeta materialet i sex månader. När han väl klev in i en studio i San Francisco stod målet klart: The Soft Moon ska låta lika omfattande i stereon som de gör på scen.

Zeros förenas monoton postpunk, dramatisk darkwave, psykedelisk kraut och gnisslande industri. De vokala inslagen ligger dränkta i ljudbilden och fungerar oftare som ännu ett instrument än som melodibärare. I Machines står en hård virveltrumma och vad som låter som en skrapande cementblandare i fokus.

Avsändaren befinner sig i ett ingemansland av mörker, klaustrofobi och fruktan och mottagaren förs med till samma karga plats. Rent konceptuellt är det lätt att konstatera att The Soft Moon lyckas. Till och med outrot, som är introt spelat baklänges, håller fast vid den bestämda uttrycksformen. Men trots att speltiden bara mäter 34 minuter är albumet i sin helhet tungt att ta in. Det vore tacksamt med fler spår som Want där sången faktiskt letar sig fram mellan stålrör och cementblock och där den bestämda rytmiken lättas upp av effektivt slagverk.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA