x
Tiga: Tiga Non Stop

Tiga
Tiga Non Stop

Tiga: Tiga Non Stop

GAFFA

Album / Different
Utgivning D. 2012.11.12
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Ett DJ-set för en dansande nattklubb är en sak. Ett DJ-set för en sittande skivpublik är en helt annan femma. Därför kan man diskutera syftet med mixalbum. Går de att lyssna på?
 
När Kings Of Convenience-sångaren Erlend Øye tog sig an uppgiften 2004 satsade han friskt på att förvandla det traditionella DJ-setet till ett kreativt och modernt popalbum. Resultatet blev det hyllade DJ-Kicks: Erlend Øye.
 
När 2manydjs kokade ihop mashups av klassiska pop-, rock- och klubblåtar 2002 skapade de ett inte bara ett sensationellt DJ-set utan också ett sensationellt mixalbum. As Heard On Radio Soulwax Pt 2 följdes av tio bootlegs på samma tema.
 
Tiga i sin tur är mer konventionell i arbetet med de 28 spår som utgör en timme långa Tiga Non Stop. Här handlar det om duktig taktmixning och att foga samman delarna med kirurgisk precision. Det startar dock rätt trött, inte ens Plush (det första av totalt tre nya Tiga-spår) kittlar dansnerven. Däremot, när Tigas Track City Bitch kommit i gång och vokalen löper vidare över Terence Fixmers Inner Playground, då börjar det hetta till. Det samma sker när Clouds Crack In My Face sys ihop med Blawans 6 To 6 Lick.
 
Tigas DJ-set är riktat mot en klubbpublik snarare än en skivpublik, men urvalet känns lite för avvaktande. Så i stället för tokdans: Ett skickligt hantverk.

Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA