x
Fake Blood: Cells

Fake Blood
Cells

Fake Blood: Cells

GAFFA

Album / Different
Utgivning D. 2012.11.12
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Mytbildningen kring Fake Bloods verkliga identitet tog rejäl fart i bloggosfären för fyra år sedan. Någon påstod att det var Fatboy Slim som gömde sig bakom namnet. En annan hävdade att det var Erol Alkan. En tredje nämnde Soulwax. Till slut – på en DJ-spelning i Sydney – presenterade sig Theo Keating för världen. Efter en handful tolvor samt remixar åt bland andra Calvin Harris, Gossip och Hot Chip levererar Fake Blood äntligen sitt första fullängdsalbum.

Ledorden för materialet är energi och melodi. Produktionen är fet och exklusiv. De sparsamma vokalerna sitter som gjutna och alla elva spår är förgyllda med precis rätt mängd bas. Cells är kort och gott 50 minuter dansmusik av yppersta klass.

Theo Keating är även känd som DJ Touché samt ena halvan av såväl The Wiseguys som The Black Ghosts. Produktiviteten har lett till rutin och gett honom möjlighet att arbeta med element från hiphop, bigbeat och electro även i Fake Blood. Cells är gjord med stor omsorg, fina detaljer och verklig finess och det är en ren fröjd att låta anläggningen bita i spår som det pumpande Let It Go och det stråkförsedda London.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA