x
Kasey Chambers and Shane Nicholson: Wreck & Ruin

Kasey Chambers and Shane Nicholson
Wreck & Ruin

Kasey Chambers and Shane Nicholson: Wreck & Ruin

GAFFA

Album / Sugar Hill
Utgivning D. 2012.11.07
Recenserad av
Robert Lagerström

Hon växte upp i en musikalisk familj. Började sjunga med sina föräldrar och sin bror under namnet The Dead Ringer Band. När hon var 16 år levde familjen på musiken, turnerade omkring hemma i Australien och gav ut sju plattor under 90-talet.

Men när föräldrarna skildes sprack gruppen och Kasey Chambers började skriva låtar till ett soloalbum. The Captain kom 1999, sålde dubbelplatina och uppmärksammades även internationellt. Sedan dess har hon spelat med bland andra Lucinda Williams och Emmylou Harris, gjort en handfull studioalbum och blivit en välkänd artist.

På sin andra skiva tillsammans med maken Shane Nicholson tar hon vid där den förra slutade. Stämningen är varm och tillbakalutad, stämsången tajt och känslan ursprunglig med banjo, akustisk gitarr och fläskiga fioler. Låtarna är starka, samtliga skrivna av paret, och bjuder på både innerlig kärlek och en hel del svart humor.

Inte sällan påminner musiken om den som Buddy och Julie Miller gjorde i slutet av 90-talet. Men så har de tidigare också samarbetet med Chambers.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA