x
Stubborn Heart: Stubborn Heart

Stubborn Heart
Stubborn Heart

Stubborn Heart: Stubborn Heart

GAFFA

Album / One Little Indian
Utgivning D. 2012.11.05
Recenserad av
Kristofer Hadodo

På något märkligt vis passade Stubborn Heart och dess dystra stämning som ett slags ljudkuliss till den allvarsamma bevakningen av stormen Sandy. Men där Sandy vände uppochned på allt ifrån tunnelbanestationer till viktiga valkampanjer där vickar Londonbutiken Rough Trades senaste gunstlingar knappt ens på höfterna.

Stubborn Hearts debutalbum är välproducerat, väl genomfört och väldigt stringent. Duon jämförs gärna med andra aktuella elektroniska soulakter som Active Child och James Blake men framför allt minner den om ett uppdaterat Portishead, eller varför inte om Radiohead-sångaren Thom Yorkes solokarriär och/eller sidoprojekt Atoms For Peace.

Alltså, det är lågmält och det är långsamt men aldrig ointressant. Den hårt skruvade och närmast hypnotiska Two Times A Maybe berör. Det är soulig triphop från valfri 90-talslounge. Starting Block smattrar av broken beats och en rätt så läcker soulstämma. Interpol är en snygg fusion av ovanstående med en kolsvart melodislinga och ett fett syntbrus.

Tveksamt som Stubborn Heart kommer att bli uppmärksammad utanför Rough Trades innersta krets. Det är lite för skumt och oinbjudande för de breda massorna. Men Luca Santucci och Ben Fitzgerald är hur som helst värda ett försök.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA