x
Ne-Yo: R.E.D

Ne-Yo
R.E.D

Ne-Yo: R.E.D

GAFFA

Album / Universal
Utgivning D. 2012.11.05
Recenserad av
Harald Broström

Efter att Ne-Yo under ett halvt sekel och tre album byggt myten om sig själv som den reflekterade svärmorsdrömmen tröttnade till sist världen. Senast Vegas-sångaren var i farten med Libra Scale (2010) nådde han inte alls upp i tidigare nivå och gjorde ett ljummet intryck.

Hans femte fullängdare skulle från början ha fått heta Cracks In Mr. Perfect, vilket är ett betydligt mer träffande namn än den onödigt pretentiösa titeln den till slut fick – R.E.D (Realizing Every Dream).

Den här gången håller inte den nyligen Motown-sajnade Ne-Yo tillbaka sina tillkortakommanden. Han berättar gärna om att han kan bränna 40 tusen dollar på några timmar, om sina svårigheter att hålla fingrarna borta från kakburken och om hans syn på ärlighet: "I'm a man of my word, only when I ain't lying".

Ne-Yo har tagit position. Det har däremot inte hans producenter. De gamla pålitliga parhästarna i norska produktionsteamet Stargate har inte lyckats pricka formen och levererar som bäst ett rätt tramsigt försök att ta det till klubben: Let Me Love You.


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA