x
Nude Beach : II

Nude Beach
II

Nude Beach : II

GAFFA

Album / Fat Possum
Utgivning D. 2012.11.05
Recenserad av
Daniel Andersson

Brooklyn-baserade Nude Beach tillhör genren klassisk rock, och i detta popuniversum är innovation ett skällsord; bland ackord och refränger hittas influenser av Elvis Costello, The Replacements och Tom Petty. I värsta fall leder dessa föregångare till meningslös och oinspirerad skräpmusik, i bästa fall inspirerande rockimitationer.

Nude Beach behöver inte känna sig oroade, även om Love Can't Wait borde ge Tom Petty stimpengar. I sina bästa stunder utmanar de äldre skivbacks-nostalgiker som Reigning Sound, där storheten sitter i att skriva okända låtar som känns bekanta. För egen del tillhör aktuella singeln Some Kinda Love en av favoriterna, detsamma gäller souliga Loser In The Game. Båda är uptempo, men detta är ett band som även vågar vara midtempo.

Har inte influenserna avskräckt finns få anledningar till att inte ge bandets andra fullängdare II en chans. Detta är nämligen en trio som tar rock'n'roll på lagom stort allvar, vilket ofta leder till bra resultat. Och att Roky Erickson – eller någon i hans närhet – vill ha dem som turnésällskap denna höst, bevisar att de är mer än ett dussinband.

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA