x
Makross: Det Är Inte Så Lätt

Makross
Det Är Inte Så Lätt

Makross: Det Är Inte Så Lätt

GAFFA

Album / Havtorn Records
Utgivning D. 2012.11.07
Recenserad av
Camila Astorga Díaz

Improvisationsjazz slåss alltid mot konventionerna. Det får inte vara för förutsägbart och det utflippade måste alltid ligga inom ramen för kontroll. Makross tar risken för att försöka lyckas med att gå den snäva balansgången. Men där det borde handla om mod fastnar de istället i precision. Det är väldigt korrekt men kanske inte så chockerande och nyskapande som de skulle kunna vara.

Ibland är det svårt att avgöra vad som låter mest och vad som ska vara i fokus. Det röriga i Kontor låter som om någon fick snilleblixten att härma ljudet av en trafikolycka med tillhörande ambulanssirener. Det allra modigaste på albumet Det Är Inte Så Lätt är att de vågar förlita sig på att tystnaden också bidrar till ljudbilden. I Eugene får tonerna klinga ut och det är i pauserna som magin uppstår.

De ettriga tonerna i Efter Magnus pockar på lyssnarens uppmärksamhet genom att ständigt överraska. Trummorna smyger in och sätter stämningen direkt samtidigt som tenorsaxen river tag i en och ruskar om. Men det är en viss skillnad mellan att känna sig överraskad och torktumlad.

 

 


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA