x
Omega Male: Omega Male

Omega Male
Omega Male

Omega Male: Omega Male

GAFFA

Album / Full Time Hobby
Utgivning D. 2012.11.12
Recenserad av
Kristofer Hadodo

Skivbolaget använder den generande beskrivningen "sexig laptopmusik spelad av två vita snubbar" för att beskriva Omega Male. Men precis som hos musikaliska föregångare som Kraftwerk och Yello, eller nutida kollegor som Hot Chip och Junior Boys, är utförandet ytterst sterilt.

Den transatlantiska duon består av Fujiya & Miyagi-halvan David Best samt Project Jenny, Project Jan-mannen Sammy Rubin. Tillsammans stöter de ut stillsam och monoton kraut-funk. Det funkar väldigt väl i en låt eller två, men i albumformat blir det långtråkigt och smått frustrerande. Det skulle behöva hända mer, både i röster, i tempon och i ljudbild. Lite Scissor Sisters-drama eller Calvin Harris-lekfullhet skulle lyfta skivan.

Det är framför allt den envist viskande och återhållsamma pratsången som sänker intrycket av den i övrigt välprogrammerade Omega Male. Wax & Glue har till exempel snygga pulserande syntar och förtjänar ett matchande vokalarrangemang. X är väl det enda utropstecknet på plattan, en experimentell anrättning med en jagande rytm, ett plågat bakgrundstjut och en häftig intensifiering under sista minuten. Mer sånt!


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA