x
Wild Nothing: Pustervik, Göteborg

Wild Nothing, Pustervik, Göteborg

Wild Nothing: Pustervik, Göteborg

Recenserad av Daniel Andersson | GAFFA

Jack Tatum aka Wild Nothing har sedan debutsingeln Summer Holiday utvecklats från hemmabygge till studioprojekt. Tillsammans med producenten Nicolas Vernhes har Tatums charmiga låtsnickrande förvandlats till avancerad och välarrangerad drömpop, utan att förlora debutalbumet Geminis slagkraft. Aktuella Nocturne är med andra ord den perfekta uppföljaren.

Torsdag kan betyda gles publik, men Pusterviks stora scen har samlat en stor skara indiepopälskare. Allt från äldre The Smiths-dyrkare till yngre The Drums-posörer. En timme efter utsatt tid kliver bandet upp på scen, och det blir snabbt uppenbart att nye trummisen Jeremiah Johnson tillför något alldeles extra; hans minutiösa trummande lyfter varje låt och det är omöjligt att inte ryckas med i nya spår som Nocturne, Only Heather och This Chain Won't Break. Och hade indiepop varit allsång, är det stor chans att nämnda låtar stått på Allsångsrepertoaren – tydligare singalong-refränger är svåra att hitta.

Det sägs ofta att Wild Nothing är detsamma live som på skiva. Håller inte med. Denna kväll är nämligen drömpopen utbytt mot hitkänslig janglepop. Tatum spar inte på energin och det är med stor emfas som bandet genomför låtar såsom Golden Haze och nämnda Summer Holiday. Avslutande Paradise utvecklas dock till ett drömpopens magnum opus och rundar av kvällen på bästa tänkbara sätt. Det är underbart att pop fortfarande kan beröra.   


Nyheter, artiklar och recensioner från GAFFA